هدف و ماهیت:
برای تامین نیروی انسانی متعهد و متخصص در زمینه ماشین های صنایع غذایی و به منظور تامین بخشی از اهداف خود کفایی در زمینه طراحی,ساخت و تولید ,سرویس و نگهداری ماشین هاو تجهیزات و سامانه های مرتبط باکارخانه های صنایع غذایی و همچنین اموزش و تربیت کادر اجرایی کارخانه های تولید کننده ماشین های صنایع غذایی و مجتمع های صنایع تبدیلی و فراوری محصولات کشاورزی ,ضروری است متخصصینی برای این منظور تربیت شوند که برگزاری مقطع تحصیلی کارشناسی دررشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی اهداف فوق را براورده می سازد.این رشته زیر مجموعه رشته های مرتبط با گروه ماشین های کشاورزی است.
یعنی صنعت نیازمند متخصصینی است که بتوانند با بکارگیری علوم و فناوری مربوط به علوم پایه مهندسی مانند مکانیک سیالات ،طراحی و شبیه سازی ماشین های صنایع غذایی ،کارایی لازم را جهت طراحی ،بهینه سازیو تعمیر و نگهداری ماشین های صنایع غذایی و مدیریت صنعتی کارخانه های صنایع غذایی کسب نماید . از فارغ التحصیلان این رشته انتظار میرود تا بتوانند در کارخانه های صنایع غذایی در واحد طراحی ،بهینه سازی و مدیریت ماشین های صنایع غذایی نقش مؤثری ایفا نمایند.
توانایی مورد نیاز و قابل توصیه:
قدرت و توان جسمی خوب، صبر و حوصله، علاقه به کار در محیطهای صنعتی، آشنایی به مواد غذایی، تسلط به دروس ریاضی و فیزیک و قدرت تجزیه، تحلیل و محاسباتی بالا از جمله عوامل موفقیت در این رشته هستند.
آینده ی شغلی و بازارکار:
فارغ التحصیلان این رشته می توانند در موارد زیرنقش و توانایی خود را ایفا نمایند:
به عنوان کارشناس متخصص در طراحی تجهیزات و ماشین های فراوری مواد غذایی
به عنوان مسؤول فنی خطوط و کارخانه های تولید مواد غذایی
به صورت کارشناس متخصص برای کمک در امر برنامه ریزی ،طراحی دستگاه ها ،خطوط تولید و سامانه ها ی توسعه صنایع غذایی
به عنوان کارشناس برای همکاری و کمک در امر اموزش وتحقیقات
دانش اموختگان این رشته از توانایی لازم در خصوص طراحی و ساخت ماشین های جدید و مورد نیاز ,افزایش کارایی و ایمنی,تعمیر و نگهداری ,سازگار نمودن ماشین های موجود و همچنین انجام پروژه های تحقیقاتی و اجرایی در خصوص ماشین های صنایع غذایی برخوردار خواهند بود.
وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر:
در حال حاضر امکان ادامه تحصیل این رشته تنها در مقطع کارشناسی وجود دارد.
دروس اختصاصی رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی |
|
کنترل کیفی مواد غذایی |
طراحی اجزا ماشین |
مهندسی ایمنی |
ریاضیات مهندسی |
طراحی سامانه های سردخانه |
خواص مهندسی مواد بیولوژیکی |
ماشین ها و تجهیزات بسته بندی مواد غذایی |
مهندسی پس از برداشت و انبار داری |
محاسبات عددی |
اصول طراحی کارخانه های صنایع غذایی |
آزمایشگاه مهندسی در صنایع غذایی |
آزمایشگاه رئولوژی |
عملیات واحد |
و….. |